НОВИНИ

Река Чая отново скъса дига, община Садово обяви частично бедствено положение

За по-малко от месец река Чая отново скъса дига в района на село Катуница. Пътят за летище Пловдив бе наводнен тази сутрин. Натовареният участък е напълно затворен. Аварийните екипи все още не могат да започнат работа, тъй като достъпът до скъсаната дига е силно затруднен, съобщи за БНТ кметът на Садово.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:31, 02.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Малко преди 8.00 сутринта река Чая излиза от коритото си и буквално за минути превръща пътя Катуница - Асеновград в море. Залети са и множество земеделски площи.

Атанас Иванов, еколог на община Садово: Напоителни системи да прибегнат към аварийни ремонтни работи по съоръженията на реката. Нашият камион и багер още от рано сутринта сме им дали указания да помогнат с каквото могат на Напоителни системи. Гледаме само да ограничим колкото се може водата от реката.

Само преди месец реката отново излезе от коритото си и унищожи хиляди декари земеделски площи.

Рангел Тосков: Не е почистено коритото, каква да е причината. Ей там се затапва и става беля. Много вода идва на един път и като вали обилен дъжд става така.
Димитър Георгиев: А, бе никой не чисти, бе, нека си говорим откровено сега. Никой не чисти.

Екипи на полицията отклоняват движението в наводнения пътен участък. Експерти на Басейнова дирекция извършват оглед на място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно високи температури в Испания
Опасно високи температури в Испания
​Чудотворна икона на св. Богородица пристига за поклонение в София
​Чудотворна икона на св. Богородица пристига за поклонение в София