Община Созопол няма нищо общо с оставката на г-н Рейзи, заявиха пред БГНЕС от Община Созопол. Панайот Рейзи не е подал оставка като кмет.

По-рано обаче от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха в съобщение до медиите, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка.

© БГНЕС

От ГЕРБ заявиха, че освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ.

„Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него. Панайот Рейзи посочи, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона”.

Пред националното радио самият Рейзи заяви, че не е подавал оставка като кмет на Созопол, но потвърди, че напуска партия ГЕРБ.

"Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап. Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство“, каза Рейзи пред Радио Бургас.

В понеделник Специализираният наказателен съд го отстрани от длъжност заедно със Златка Мусева, която е главен счетоводител в Община Созопол. Двамата са с повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.