НОВИНИ

Община Трявна отново иска ски писти

Община Трявна възобнови идеята отпреди 10 години в региона да бъдат построени ски писти. Кметът Дончо Захариев е заявил намерението в Министерството на околната среда и водите и е получил одобрение.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Роман Сушков
20:06, 21.11.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Общият устройствен план за ски зоната е разработен точно преди 10 години. Той обхваща около 450 хектара в района под връх Българка и предвижда две писти и влекове. Според кмета на Трявна реализирането на идеята е изключително важно туризма в региона.

Дончо Захариев – кмет на община Трявна: Трявна е един интересен и привлекателен град за всички гости както от България, така и от чужбина. И интересът е не само да прекарат два дена в културните традиции на Трявна, но и да останат повече дни в нашия прекрасен град.

Преди 10 години обаче, проектът е застопорен заради това, че попада в границите на орнитологична зона със защитени видове птици. Кметът е категоричен, че опасност за природата няма.

Дончо Захариев – кмет на община Трявна: В никакъв случай проектът не е вреден за природата, защото тук става дума за две писти от около 800 и 1000 метра. И в никакъв случай обемът от природонесъобразни действия няма да бъде в тоя мащаб, който еколозите искат да представят.

Кметът е обнадежден от одобрението на идеята в екоминистерството. Проектът очаква отново своята защита за въздействие върху околната среда и водите и, разбира се, стратегически инвеститор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС с мерки срещу геоблокирането в дигиталния пазар
ЕС с мерки срещу "геоблокирането" в дигиталния пазар
Германия търси изход от политическата криза
Германия търси изход от политическата криза