Освен, че е месецът на отпуските, август бележи и разгара на сезона на ремонтите и преобзавеждането. Съвсем доскоро общината извозваше едрогабаритни отпадъци само кампанийно, а в останалото време собствениците се справяха както могат. Вече не е така - услугата е целогодишна, при това - напълно безплатна.

Подробностите в репортажа.

Варна

Два пъти в седмицата специализирани автомобили събират изхвърлените шкафове, дивани, столове, матраци, стига да са оставени до контейнерите за смет. Много варненци не са информирани за възможността.

Едрогабаритните отпадъци се събират по специален график, който е достъпен на сайта на Община Варна. Желаещите повече информация може да се свържат с екологичния контрол в общината или да се обадят на горещ телефон - 080 080 152.

Общинските служители напомнят, че е забранено изхвърлянето на електрически уреди до контейнерите за смет. Услугата по извозването на такива отпадъци също е безплатна, но става след заявка на телефон 0800 14100. Строителните отпадъци, пък, трябва да бъдат предавани само на лицензирани фирми.