НОВИНИ

Общината или гражданите - кой да се грижи за пространството около блока?

Гражданите да стопанисват сами междублоковите пространства. Идеята е на общинските съветници от "Политическа група 5", които са внесли проекта в Столичната община. Предложението е гражданите сами да почистват и поддържат зелените площи около блоковете си, а целта - те да станат по-приветливи за своите ползватели. Повече подробности по темата вижте от прякото включване на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:36, 14.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Идеята на нашата проектонаредба е гражданите да станат притежатели на земята, стига тя да е общинска, обясни общинският съветник Венцислав Мицов.

Общината има твърде малко пари, за да се грижи за междублоковите пространства. Ако хората притежават тази земя, могат да я облагородят, като разбива се, тя трябва да остане зелена площ. Всичко това се случва по решение на етажната собственост, като за това отговаря всяка една районна администрация, допълни Мицов.

Граждани на столичния квартал "Борово" са склонни да подкрепят идеята, тъй като са недоволни от сечта на дървета в междублоковите пространства, както и от безразборно паркираните автомобили на зелените площи. Притесненията им обаче касаят нуждата от средства за поддържане на площите и това дали гражданите ще имат възможност за отделяне на финансови ресурси.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичният общински съвет гласува промените за прием в детските градини
Столичният общински съвет гласува промените за прием в детските градини
Каролев: Ще трябва да има уволнения, ако службите са закъснели за Венецуела
Каролев: Ще трябва да има уволнения, ако службите са закъснели за Венецуела