НОВИНИ

Общината ще предлага минерална вода срещу заплащане

СПА хотелите, балнеологичните центрове, оранжерии и детски градини ще плащат, ако искат да използват софийската минерална вода. Столичният общински съвет ще приеме тарифа за водовземане от находищата си, най-вероятно на заседанието си след лятната ваканция. Засега ползвателите на минерална вода на плажове и хотели не плащат такси.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
20:20, 19.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

София разполага с осем минерални находища - На "Централна баня", в кварталите "Надежда" и "Свобода", в "Панчарево", и "Железница", в "Зона Б-5", "Лозенец" и "Овча купел".

Освен за наливане на вода от гражданите, сега те не се използват. Изключение прави Панчарево, където работи баня и минерален плаж.

Ваня Николова, Столична община
"Има вече заявени количества за ползване на минерална вода от някои хотели в центъра на София."

Предлаганите тарифи са различни според температурата на водата и целите, за които се използва. Например, за лечебни и питейни цели, рехабилитация, профилактика, спорт, отдих, хигиенни нужди и отопление в специализирани болнични заведения цената ще са доста по ниска от тези при отполение и други стопански цели.

Ваня Николова, Столична община
"При разработването взели информация от другите курортни градове, които ползват минерална вода, техните тарифи, техните цени."

Целта на събирането на средствата е възстановяване и поддръжка на съоръженията и сградите на минералните бани, които са в много лошо състояние. Гражданите, които си наливат вода с туби и шишета, няма да плащат такси, успокояват от „Московска” 33.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дострояването на хотел Маринела продължава, въпреки забраната
Дострояването на хотел "Маринела" продължава, въпреки забраната
Достъпен ли е градският транспорт за всички?
Достъпен ли е градският транспорт за всички?