Съоръжението всеки ден се посещава от много деца, а за безопасността на атракциона се грижи екип от 7 души. Повечето от инструкторите обаче са напуснали и са заминали да работят в чужбина.

Стоян Младенов е инструктор на въжения парк край Благоевград от 4 години. Казва, че обича работата си, но е решил да напусне в търсене на по-високо заплащане в чужбина.

Стоян Младенов: Както колегите включително и аз решаваме да се ориентираме на по-платени места, пък и на мен идеята ми беше да се хвана на нещо, което е сигурно докато уча. Остава ми един изпит, крайно време е да видя какво се случва навън и извън страната.

Да обичат децата и работата си, това е съветът, който Стоян дава на всички, които искат да станат инструктори на въжения парк.

Стоян Младенов: Другото, което е максимална отговорност и контрол, не само върху всяко едно движение, както на децата, така и на тях самите.

За желаещите да станат инструктори не се изисква трудов стаж и професионален опит.

Валери Миков, управител на общинско дружество "Спортни имоти": Особено добре е за студенти, той дори и да учи, в учебно време може, тъй като при нас натоварването на парка е събота и неделя и по празнични дни.

Над 9 000 деца са минали през най-големия въжен парк в Югозападна България от месец март до момента. От общината казаха, че в района има денонощна охрана. Правят се и ежедневни проверки за изправността на въжените съоръжения, за да не се стигне до инцидент.