НОВИНИ

Общината в Стара Загора с решение по казуса с парк "Бедечка"

Кметовете да имат право да поставят камери по общинските улици и да могат да съставят актове при нарушение на правилата за движение. Това предложение в Закона за движение по пътищата ще внесат градоначалници в парламента, заяви в студиото на БНТ кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него така ще се постигне много по-добър контрол по места.

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 27.11.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Тодоров коментира и казуса с парк "Бедечка". Следващата седмица се очаква общината в Стара Загора да получи обещаните военни терени, с които да бъдат обезщетени собствениците на имоти в парка. Според него така ще се реши проблема с намеренията за застрояването на зелената площ.

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: "Бедечка" мисля, че успяхме донякъде да затворим страницата, защото се очаква през следващите седмици да получим от държавата бивши военни терени, които са с отпаднала необходимост да бъдат прехвърлени на общината, за да може чрез тях да заменим тези терени, които са в рамките на парк "Бедечка". По този начин собствениците ще имат своите претенции удовлетворени, а ние ще можем да си запазим парка и да не се стигне до обезщетения, които трябва да плаща общината.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Манолев: България е на пето място в Европа по ръст на износа
Александър Манолев: България е на пето място в Европа по ръст на износа
Започна мълчаливото бдение пред Свeтия Синод в София
Започна мълчаливото бдение пред Свeтия Синод в София