НОВИНИ

Общински служители предотвратиха продажбата на 14-годишно дете

Общински служители от Бургас са предотвратили продажбата на 14-годишно дете зад граница. Разплитането на случая започнало миналата седмица в кметството в комплекс „Меден рудник".

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:40, 19.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ромско семейство от квартал "Акациите" отишло в кметството в „Меден рудник" с 14-годишната си дъщеря и настояло много бързо да ѝ бъде издаден нов акт за раждане, тъй като оригиналният е изгубен. В момент, в който останало насаме с общинските служители, момичето започнало да плаче и споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му.

Магдалена Манолова - директор на Център за административно обслужване: Детето се разстройва, разплаква се и търси помощ от служителите, като ги моли да не го дават да го продават, да го изнасят.

Манолова реагирала веднага и извикала полиция. Оттам поясниха, че се касае за договорка между две ромски фамилии да оженят децата си.

Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: Едната, от Бургас, е решила срещу паричен откуп в размер на 1500 лв. и златни накити, които са един вид сватбен подарък от кандидат-сватовете от Русе, да предоставят възможността 14-годишната им дъщеря да сключи брак със 17-годишен син на въпросната фамилия от Русе, който в момента пребивава във Франция заедно с голяма част от семейството си.

Междувременно парите от откупа били похарчени, а семейството на момичето решило да разпространи информация, че има заплаха от принудителното ѝ извеждане от страната. Ако се докаже, че двете ромски фамилии са искали двама непълнолетни да сключат брак , виновните могат да бъдат осъдени на година затвор и да бъдат глобени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът на висшата мода загуби една от иконите си - дизайнерът Карл Лагерфелд
Светът на висшата мода загуби една от иконите си - дизайнерът Карл Лагерфелд
В Спешната помощ в Горна Оряховица са по-спокойни след назначаването на охрана
В Спешната помощ в Горна Оряховица са по-спокойни след назначаването на охрана