Солни стаи да бъдат изградени във всички детски градина в община Кюстендил. Това предлага общинският съветник инж. Огнян Атанасов. В момента в града има разкрита една солна стая, която не е достатъчна за населението, смята Атанасов. Необходимата сума за изграждането на една подобна стая е около 22 000 лева.

Кюстендил

Предложението на общинския съветник е в шестте детски заведения да бъдат изградени солни стаи с пари от бюджета на общината. От лечебните свойства ще могат да се възползват над 500 деца, а посещенията за тях ще са безплатни.

Огнян Атанасов, общински съветник - Кюстендил: В момента децата ядат здравословна храна и в комбинация ще се заздрави имунитета и другото което е, има доста деца с белодробни заболявания, това ще ги облекчи.

Според родители, идеята е много добра, защото грижата за здравето на децата им е най-важно.

Борислава Янакиева, родител: Вярвам в положителния ефект върху дихателните, респираторни проблеми при деца, при големи и най-вече децата много се забавляват, когато са вътре така че за всички е плюс.

Около 130 000 лв са необходими за изграждането на солните стаи в шестте детски градини в града. Предстои Общинския съвет да вземе решение за отпускане на необходимата сума.