НОВИНИ

Общински съветник от Варна дарява заплатата си на две болни деца

Григор Григоров дарява заплата, която получава за работата си в местния парламент на две деца, страдащи от рядкото метаболитно заболяване левциноза.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
07:01, 30.12.2015
Чете се за: 00:50 мин.
Още

8-годишната Деница и брат ѝ Николай, за които ви разказахме в "По света и у нас" , приемат специални храни, защото организмът им не може да разгражда белтъчините. Храните струват скъпо и се доставят от чужбина, а Здравната каса поема само хранителните добавки.

Григор Григоров научава за двете деца от репортаж на БНТ-Варна и решава да помогне. Той неведнъж е заявявал, че общинските съветници не трябва да получават възнаграждение за работата си и сам дава личен пример.

Григор Григоров: "Смятам, че нашето общество е твърде разслоено и доста хора се нуждаят от помощ и думи като милосърдие, състрадание, човечност не са лишени от съдържание".


;

Специалните храни за Дени и Ники струват около 800 лева на месец. Нарушаването на диетата води до тежки увреждания. Заради късно поставената диагноза, Ники е с церебрална парализа. Дарената заплата осигурява нормален живот за децата и глътка въздух за родителите.

Григор Григоров: "До края на моето пребиваване в Общинския съвет през следващите 4 години те всеки месец ще получават моята заплата, с което смятам, че ще им бъда в помощ".

Григор Григоров развива собствен бизнес. За себе си казва, че е успял човек, благодарение на семейството, приятелите и екипа, с който работи. Убеден е, че да правиш добро е вътрешна потребност.

Григор Григоров: "Когато човек направи нещо добро, без да си дава сметка какво ще получи насреща, моят живот показва, че то се връща в пъти някъде далеч във времето".

А каква по-голяма награда от топлата детска прегръдка и искреното благодаря.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Долец търсят средства за довършване на църква
В Долец търсят средства за довършване на църква
Пътят към курорта Бодрост e опасен
Пътят към курорта Бодрост e опасен