Общинската болница в Нова Загора да бъде приватизирана-това реши днес на заседание Общинския съвет. Според съветниците приватизацията се налага ,заради невъзможността лечебното заведение да работи като общинска. Тя има задлъжения за близо 700 000 лева и не може да осигури качествено здравеопазване на жителите. Към приватизацията на лечебното заведение вече има инвеститорски интерес.

Нова Загора

Общинската болница в Нова Загора е на ръба на фалита. Освен че няма средства за лекарства и консумативи, липсва и персонал.

д-р Радилов, началник неврологично отделение: Персонала си закупува,извинявам се сапун и дезинфикциращи средства и животоспасясяващи медикаменти .Всичко по-младо и и по-образовано т ърси си по добри работни места ,работят едни практически пенсионери, пред пенсия.

Ситуацията се влошава допълнително и от намаления брой на клиничните пътеки: от 26 на 23.

д-р Станка Иванова – управител болница: Няма как при една заработка,мога да ви дам за пример януари месец-около 150 хиляди лева,наложен лимит от касата 115 хиляди и разходи за заплати 120 хиляди .Няма как да съществува едно лечебно заведение при тези финанси, които получаваме.
Обсъждат приватизацията на общинската болница в Нова Загора

Обсъждат приватизацията на общинската болница в Нова Загора

Да бъде стартирана процедура за приватизация на МБАЛ „Света Петка Българска", предлага кметът на община Нова Загора. Точката е включена в предстоящото...

За да бъде спасена болницата, кметът на Нова Загора предложи ,тя да бъде приватизирана, а вече има заявен инвеститорски интерес от търговско дружество, което притежава частна болница в Сливен.

Ивайло Енев, зам.-кмет: Ние считаме ,че с една успешна приватизация ще дадем не само опция за устойчиво здравеопазване на жителите на Общината ,но и гаранция за качествено такова.

В приватизационния договор ,който предстои да бъде сключен ще има изрично условие да се запази и разшири дейността на болницата.