НОВИНИ

Общинският съвет във Варна връща акции от Международния панаир в Пловдив

Общинският съвет във Варна върна в министерството на икономиката 29 процента държавни акции от Международния панаир в Пловдив. На извънредна сесия общински съветници подкрепиха предложението на групата на ГЕРБ, против нямаше, един се въздържа. Така след Пловдив и Варна изпълни препоръката на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да се откажат от дела в панаира.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
17:11, 02.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Независимо от почти пълната подкрепа за връщането на акциите от Международния панаир в Пловдив на Министерството на икономиката, част от общинските съветници във Варна гласуваха „за" предложението с особено мнение.

Чавдар Трифонов, общински съветник - „Реформатори и патриоти": Когато на 4 август миналата година, Общинския съвет гласува за придобиването на тези 29 процента беше пределно ясно, че те са разменна монета срещу собствеността на „Дупката".
;

Кметът Иван Портних отхвърли обвиненията.

Иван Портних, кмет на Варна: Тогава приехме акциите от министерството на икономиката, всъщност да използваме опита и взаимодействието с Пловдивския панаир, да организираме през летните месеци техни изнесени експозиции и всякакви летни инициативи.

Част от общинските съветници определиха начина, по който беше организирано връщането на акциите, като унижение за местното самоуправление, защото нареждането идва от партийна централа. Според представителите на ГЕРБ, при гласуването е надделяла целесъобразността.

Иван Портних, кмет на Варна: Виждате, че днес буквално единодушно всички представители на всички останали политически формации гласуваха по същия начин, така че тук не можем да кажем, че съветът е изпълнил някаква политическа повеля, не е сериозно.

Съветниците отхвърлиха предложението на колегата си Григор Григоров Община Варна да размени акциите си в "Международен панаир Пловдив" за 16 процента от акциите във ВиК-Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветята от алеите в Благоевград  се крадат
Цветята от алеите в Благоевград се крадат
Серина Уилямс позира с годеника си с рокля на Версаче
Серина Уилямс позира с годеника си с рокля на Версаче