НОВИНИ

Общинският съвет във Ветово заседава на улицата заради разбитите пътища

За първи път у нас Общинският съвет във Ветово заседава на улицата заради лошото състояние на пътищата. Проблемите в общината са от години, като се задълбочават заради трафика на ТИР-ове. Въпреки обещанията на пътното управление, няма предприети действия за ремонт на пътищата, някои от които са почти непроходими.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
16:19, 28.09.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Общинските съветници от Ветово заседаваха на кръстовището на изхода на града, като блокираха движението. Те настояват за незабавни мерки, които да подобрят инфраструктурата в района. Граждани също ги подкрепиха.

Д-р Мехмед Мехмед, председател на Общинския съвет на Ветово: Цялата общественост във Ветово има усещането, че Ветово е изключено от Република България, че това де прави умишлено, за да нямат живеещите в общината достъп до външния свят.

Още през април от Областно пътно управление - Русе обещаха, че до края на май ще се извърши ремонт на всички пътища в община Ветово, но това не се случи.

Димитър Денев, общински съветник: Няма и една пътна артерия, по която може да се стигне до община Ветово без действително хората да си застрашат здравето и живота.

Общинските съветници предложиха да се ремонтира пътя Глоджево - Кубрат, докато в момента се извърша реконструкция по трасето Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан.

Бюрхан Абазов, депутат: След като машините ще са там, просто за 2-3 км да стане това отклонение, за да стане пътят проходим. Той е непроходим в момента.

Общинските съветници на Ветово се заканиха на следващата сесия да блокират всички републикански пътища в региона, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Иновативните млади хора са големият капитал на София
Фандъкова: Иновативните млади хора са големият капитал на София
​Земетресение с магнитуд 7,5 ​в Индонезия, има предупреждение за цунами
​Земетресение с магнитуд 7,5 ​в Индонезия, има предупреждение за цунами