Нов двугодишен колективен трудов договор подписаха днес служителите на община Пловдив, синдикалистите от КТ „Подкрепа” и КНСБ и кметът Иван Тотев. В администрацията работят 362-ма служители, без районните кметствата, които имат свои договори. Общинските...

Нов двугодишен колективен трудов договор подписаха днес служителите на община Пловдив, синдикалистите от КТ „Подкрепа” и КНСБ и кметът Иван Тотев. В администрацията работят 362-ма служители, без районните кметствата, които имат свои договори.

Общинските чиновници са се договорили за увеличение на годишния платен отпуск с един ден. Досега са ползвали по 24. Средната работна заплата в общината е 750 лева и се запазва на това ниво. Има увеличение само за някои позиции.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: „Ние запазваме това, което е в Кодекса на труда и увеличаваме на много от позициите, например, има интересни случаи за научни степени има допълнително средства, например, със степен доктор 15 лева повече, доктор на науките, по специалността когато работи - е 50 лева на месец.

При пенсиониране общинарите ще получават една заплата допълнително над разрешеното по Кодекса на труда. За работа през почивните дни ще се плащат 50%, а за официалните празници 100% от възнаграждението. Всеки от чиновниците и ръководния екип има право на 250 лева годишно за работно облекло.

Автор: Сашка Пушкова

Оператор: Георги Котов