НОВИНИ

​Обстановката се норманлизира след бурята и градушката в София

След бурята и градушката в София - обстановката е спокойна. На 16 сигнала са се отзовали трите аварийни екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. Още от тази нощ започва подобрение на времето.

​обстановката норманлизира бурята градушката софия
bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 13.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Рано тази сутрин в София се изля проливен дъжд с гръмотевици, който премина на отделни места в градушка. Екипи на пожарната отводняваха няколко обекта включително и ж.п. спирка "Искърско шосе". Три аварийни екипа на столичната община се отзоваха на 9 сигнала за паднали клони и 7 за завирявания след бурята в града.

Съществена трудност за аварийния екип, който се отзова на сигнал в столичния квартал "Лозенец" се оказа намирането на шахтата.

Александър Сейков, жител на квартал "Лозенец": От години се борим за това да се направят допълнителни шахти, тъй като е една единствена шахта. Водата се събира от няколко улици тук, както и от другата страна на парковата алея.

Мъжът казва, че отдавна сигнализират районната администрация в Лозенец и за опасните дървета пред блока и в паркчето им в съседство, но никой не взима отношение. Тази нощ силният вятър отчупва клон от тополата пред блока им, който се стоварва върху автомобила на Петя Сариева.

Петя Сариева, потърпевша: Със счупено задно стъкло и изкривен бажажника и ламарините малко.

Потърпевшата заяви, че ще съди общината заради бездействие и предупреди, че дърветата в района са опасни и е въпрос на време да паднат клони и да причинят по-тежки инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям туристически интерес към най-високия връх на Балканите Мусала
Голям туристически интерес към най-високия връх на Балканите Мусала
За четвърти път във Варвара  протестират срещу кмета
За четвърти път във Варвара протестират срещу кмета