НОВИНИ

Обстановката в село Житен се усложнява

Ситуацията в наводненото село Житен, за което ви разказахме преди няколко месеца, се усложнява заради дъждовното време. Дворовете на близо една трета от къщите са наводнени, докато хората чакат решението на държавата дали в населеното място ще се изгради канализация.

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 25.05.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Преди два месеца ви разказахме абсурдната история как софийското село Житен няма канализация и как при всеки един дъжд населеното място е залято от вода. От Общината обещаха да внесат молба в междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане, но решение все още няма. А докато хората чакат някой да се справи с проблема, не могат да влязат в гаражите и градините си.

Христо Димитров: "Водата е до кръста, не може да си ползваме градините. Водата, като я отводниш, тя се връща и пак се вкарва вътре. Срещу нас жаби постоянно, комари по-големи от врабчета, трябва да си купим въздушни пушки да ги трепаме."

Румен Цветанов: "Живеем в 21-ви век, просто да нямаме канализация, да нямаме отводнителни канали, просто е смешно. И жалко."

При дъжд единственият начин за прибиране в наводнена къща е с гумени ботуши.

Борис Борисов: "В определени моменти и лодка не помага. Ботушите и джапаме."

Хората не могат да чакат вечно. Затова и плащат на багери, които да прокопаят път, където да се отича водата. Единствената им надежда е междуведомствената комисия да излезе с решение и да даде средства за частично изграждане на канализация в най-ниската част на селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фини прахови частици и шумът остават над нормите в България, сочи доклад на МОСВ
Фини прахови частици и шумът остават над нормите в България, сочи доклад на МОСВ
Мерки за сигурност за Евро 2016
Мерки за сигурност за Евро 2016