Десетки сигнали за изпочупени клони и изкоренени дървета и в София. Няма данни за сериозни материални щети. Днес градският транспорт работи по график. Вижте повече подробности от Красимир Димитров- директор на Дирекция "Аварийна помощ" към Столичната община.

Обстановката в София вече е нормална, няма проблеми с движението в градския транспорт, съобщи Димитров.

По думите му, повечето от сигналите през нощта са получени от районите на Панчарево и Лозенец. Около 80 сигнала са получени за паднали дървета, клони, маркировки и бализи на пътните платна.

Силна буря се разрази над София

Силна буря се разрази над София

Дъждът е проливен, а на места в столицата вятърът достига до над 10 метра в секунда, съобщиха за БНТ от Националния институт по метеорология и хидрол...

Силна буря с пороен дъжд и ураганен вятър имаше снощи и в Перник. Цяла нощ екипи разчистваха паднали дървета. Много от улиците на града бяха наводнени.

Тази сутрин работата на аварийните екипи продължава и обстановката постепенно се нормализира, заяви за "По света и у нас" кметът на града Вяра Церовска.

Ураганен вятър и пороен дъжд след полунощ и в Пловдив. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета, които затиснаха десетки коли. За около половин час се изля пороен дъжд, който наводни част от улиците в града.

Екипи на пожарната през цялата нощ са реагирали на сигнали за паднали дървета. Най-много изпочупени клони има в централната част на Пловдив, които се разчистват.

Опасно време: Жълт код за вятър и гръмотевици в 19 области днес

Опасно време: Жълт код за вятър и гръмотевици в 19 области днес

Жълт код за вятър и гръмотевици е в сила в днешния ден за 19 области на страната. Има условия за градушки. Още за времето вижте от дежурния синоптик в...