В София се наблюдават всички критични точки на речни участъци и общински язовири след обилните валежи. В събота се наложи контролирано изпускане на водите от язовир "Суходол - 2". Боряна Черганова разговаря на място с Красимир Димитров от "Аварийна помощ и превенция", който отбеляза, че критичната точка в столицата тази нощ е била в Суходол, предприети са действия за допълнително изпускане на язовира. В момента обстановката е спокойна, има един метър до преливане. Екипи на създадения мобилен щаб в общината наблюдават критичните точки, при създадената организация не се е допуснало наводняване на къщи и дворове.

София

Превенцията, която се провежда целогодишно от общината, е довела до това да няма затваряне на пътни платна, с изключение на Калотинско шосе и бул. "Цар Борис III" и "Никола Петков", поясни Красимир Димитров.

В момента състоянието навсякъде е нормално, имало е през нощта 13 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Няма бедстващи или откъснати райони, с изключение на излязлата река в Мало Бучино, увери Красимир Димитров. В Мало Бучино в момента няма наводнени къщи. Действали са съвместно с Пожарна безопасност и защита на населението, реагирали са на доста сигнали.

Този уикенд са получени над 170 сигнала.