Обстановката във Венеция се нормализира. Снощи равнището на водата достигна само 77 сантиметра, след като ден по-рано достигна безпрецедентно ниво от почти два метра.

След два дни под вода, нощта във Венеция беше спокойна и суха. На площад "Сан Марко" бяха останали само локви. Часове по-рано придвижването ставаше чрез специални платформи, а смел турист дори поплува там.

Местните хора обаче продължават да се тревожат за последиците от рекордните наводнения и смятат, че причина за бедствието са климатичните промени, но и политиците.

Марко Агостини, жител на Венеция: Венеция не е готова за бъдещето заради ситуацията с климата и заради политически проблеми. Десет години чакахме да се изгради преграда в морето, която да пази града, но нищо не е готово. Ако няма промяна, Венеция няма да има добро бъдеще.

Във Венеция беше обявено бедствено положение, след като зариди явлението, познато като "висока вода", каналите преляха и наводниха града. За последен път толкова високо ниво на водата е регистрирано през 1966 година.

Втори ден Венеция остава под вода - обявено е бедствено положение

Втори ден Венеция остава под вода - обявено е бедствено положение

Венеция остава под вода - втори ден италианският град е в плен на унищожителни наводнения. Обявено е бедствено положение. Критичното покачване на ниво...