НОВИНИ

Обсъждат идеите за здравна реформа до края на годината

Вариантите за нов здравноосигурителен модел ще обсъждат работни групи към здравното министерство. От следващата седмица до 26 ноември те трябва да изготвят конкретни предложения за реформата. До края на годината вероятно идеите ще бъдат обсъдени публично. Ако се постигне съгласие, през януари ще бъдат направени и първите предложения за законодателни промени.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:22, 11.10.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

При представянето на идеите за новия модел за здравно осигуряване пред ресорната комисия в парламента, министър Кирил Ананиев не изключи възможността да има и трети вариант за модела на здравно осигуряване. Той подчерта, че сред най-важните цели на реформата е ограничаване на нерегламентираните плащания.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Нали за това вкарваме тройния контрол. Всеки, когато трябва да подпише сметката, която трябва да плати - няма да гледа, както досега той не я е гледал, даже той не знае какво са му правили. Има доста сериозен инструментариум, с който ние можем - пак казвам, никъде по целия свят това не е изчезнало. Но по всяка вероятност искаме да намалим във всякаква степен тези нерегламентирани плащания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македония преди гласуването на конституционните промени: Сега или никога
Македония преди гласуването на конституционните промени: Сега или никога
България е на челно място по затлъстяване сред децата
България е на челно място по затлъстяване сред децата