НОВИНИ

Обсъждат мигрантската криза на среща във Виена

Италия настоява и други държави от Европейския съюз да се включат в приемането на мигрантите, спасени в рамките на европейската военна мисия "София". Рим ще постави въпроса по време на неформалната среща на военните министри и министрите на външните работи от Съюза, която се провежда днес и утре във Виена.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
11:09, 30.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Върховният представител по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви преди срещата днес, че очаква трудни дискусии по темата миграция. Рим предлага ротация между пристанищата, на които акостират корабите от мисията "София".

В момента всички мигранти, спасени в Средиземно море, биват транспортирани до италианските пристанища. Новото италианско правителство иска да има ротация между всички държави с излаз на Средиземно море.

Федерика Морегирини, върховен представител на ЕС по въпросите за външната политика и сигурността: Изправени сме пред проблем, свързан с дебаркацията на корабите с мигранти в Средиземно море. Това е въпрос, който засяга не само операция “София”, но е много по-всеобхватен. Ще поискам от министрите днес да представят предложения как да се справим с този проблем
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подкрепа за управляващите преди референдума в Македония
Подкрепа за управляващите преди референдума в Македония
Разпитват служители на АПИ в следствието
Разпитват служители на АПИ в следствието