НОВИНИ

Обсъждат правилата за разделно събиране на отпадъците в морските курорти

Представители на изпълнителната власт, местната администрация и бизнеса обсъждат във Варна правилата за разделно събиране на отпадъците в курортите през активния летен сезон, както и промените, свързани с биоразградимите отпадъци в хотели и заведенията за хранене. В дискусията "За по-чист морски туризъм" участват министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
12:13, 14.08.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Според министър Николина Ангелкова, за да се развиваме като успешна туристическа дестинация трябва да се разработи конкретен модел за всеки курорт и населено място. Разделното събиране на отпадъци и прилагането на европейските критерии от хотелиери, ресторантьори и наематели ще се следи стриктно от министерството докато се достигне до т.нар. кръгова икономика, каза още министър Ангелкова.

И в момента текат проверки по плажовете за наличие на временни търговски обекти и дали плажовете са охраняеми. Според Ангелкова, нарушенията намаляват относно временните търговски обекти, а за неохраняемите плажове се пишат предписания и след това общината трябва да се погрижи за чистотата и за охраната от морските спасители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътниците на летище София са се увеличили с близо 34 на сто през юли
Пътниците на летище "София" са се увеличили с близо 34 на сто през юли
По-страшна от корейските бомби е само несигурността
По-страшна от корейските бомби е само несигурността