НОВИНИ

Обсъждат се имената на новите спирки на третата линия на метрото

Столичният общински съвет ще събира предложения за имената на спирките по третия лъч на метрото. Идеята на общинарите е те да носят имената на познати улици и градски забележителности, за да могат пътуващите лесно да се ориентират.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:17, 09.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От понеделник в комисиите на общинския съвет започват обсъжданията на имената на бъдещите спирки. Първо ще се разгледат предложенията вече внесени от столичния метрополитен. Те следват добре познатите опиентири - "Орлов мост", "Патриарх Евтимий", НДК, булевард "България".

Малина Едрева, общински съветник: "Към комисията работи и работна група по именувания, така че тя с нейните представители, които са представители на Софийския университет, на държавния архив, на Института по балканистика, винаги има задължение при постъпило предложение да излизат със становище."

Макар че е важно да представяме исторически събития и личности, според някои от общинарите най-логично е имената на спирките да спазват топографския критериий, защото в противен случай има риск да се объркат пътуващите, особено туристите. Предложенията си, гражданите и организациите могат да внасят по време на откритите заседания на комисията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпада заверката на някои документи за чужбина
Отпада заверката на някои документи за чужбина
Радан Кънев: На РБ се пада задачата да номинира надпартиен кандидат-президент
Радан Кънев: На РБ се пада задачата да номинира надпартиен кандидат-президент