НОВИНИ

Обучават лекари от Североизточна България как се лекува исхемичен инсулт

Първите шест часа са от решаващо значение за всеки пациент претърпял мозъчен инсулт. Правилното диагностициране, бързото транспортиране до оборудвана клиника и опитни специалисти - спасяват живот. Затова варненската университетска болница “Света Марина” започва обучение на лекари от Североизточна България как да се реагира при възникнал исхемичен инсулт и кое е най-правилното последващо лечение.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
18:01, 15.09.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Статистиката показва,че инсултите у нас са на първо място по смъртност и инвалидизация. Затова Варненската университетска болница започва обучение на съдови специалисти, новролози, неврохихурзи, рентгенолози,военни лекари и спешни медици кое е правилното лечение при инсулт.

проф. Силва Андонова началник на Втора клиника по неврология в УМБАЛ”Св.Марина”-Варна

“Поканиили сме колеги, началници на отделения от Шумен, от Търговище, от Разград, Силистра. С оглед на това да дадем шанс на пациентите да не бъдат инвалиди."

На първо място бързата реакция и обучени мултидисциплинарните лекарски екипи дават шанс на пациентите с мозъчен инсулт.

проф. Явор Енчев – неврохирург в УМБАЛ”Св.Марина”-Варна

“Нека те да знаят,че те имат шанс, ако те, техните близки, техните деца, роднини получат инсулт, в рамките на няколко часа този инсулт може да бъде лекуван по възможно най-модерният начин в болница Св. Марина “

проф. Силва Андонова - началник на Втора клиника по неврология в УМБАЛ”Св.Марина”-Варна

"Ако имаме обучени екипи и бързо и своевременно пациента се диагностицира прецени.Той да бъде транспортиран още от центъра за спешна медицинска помощ. Без да се губи време да бъде насочен към нашия високотехнологичен мозъчно-съдов център “

Първата среща-обучение на лекарите от Североизточна България е тази събота. Тогава те ще се запознаят с новите методи, със специализираното оборудване и с екипа водещи невролози и неврохирурзи във Варненската университетска болница.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още никой не е поел отговорност за атентата в лондонското метро
Все още никой не е поел отговорност за атентата в лондонското метро
Стотици хиляди яйца са блокирани заради наличие на фипронил у нас
Стотици хиляди яйца са блокирани заради наличие на фипронил у нас