Община Благоевград и образователната организация „Джуниър Ачийвмънт” – България официално станаха партньори. Кметът Атанас Камбитов и изпълнителният директор на организацията Милена Стойчева подписаха споразумение, с което обединяват усилията си за насърчаване на обучението по предприемачеството и развитието на бизнес умения у младите хора в региона.

Благоевград

Различни ученически инициативи, стартъпи и обучения по бизнес и предприемачество предстоят в Благоевград след подписване на споразумението. Целта е младите хора да бъдат активни, да са ориентирани в кариерното си развитие и подготвени да реализират идеите си в конкурентна среда.

Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт” – България
"Надяваме се общината да припознае образованието като ключов елемент от своята политика, защото през образование се създава икономическа възможност и потенциал за този регион."
Атанас Камбитов, кмет на Благоевград
"Курсовете Ви за бизнес, икономика, финанси, предприемачество, лидерство, стратегии и т.н. са много полезни и най-важното е, че дават резултат”.

На 17 ноември „Джуниър Ачийвмънт” организира поредното издание на инициативата „Мениджър за един ден”. Тогава стотици млади хора ще прекарат един работен ден като водещи мениджъри на топ компании, държавни и обществени институции. За първи път общината в Благоевград ще се включи в инициативата.