НОВИНИ

Обучени кучета ще помагат на полицаите по морето през лятото

Тази година специално обучени кучета ще помагат на полицаите да хващат крадците край морето. Те ще пазят основно по плажните ивици и крайморските алеи в Слънчев бряг и Несебър, които са любимо място на джебчиите.

bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 17.02.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Измамниците стават все по-изобретателни и всеки сезон измислят нови хватки за обири. За да ги заловят и полицаите по морето не бездействат. Затова от тази година в битката срещу кражбите органите на реда ще разчитат и на своите приятели - кучетата.

Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР- Бургас: Активният летен сезон в Слънчев бряг се охранява от различен тип полицейски двойки, от които всъщност най-разпространени са пеши патрулите и велополицаите и колегите с автомобилната техника. Но най-атрактивни пак остават водачите на служебни кучета, заедно и със самите кучета.

От 34 години старши полицай Валентин Стоянов се грижи ежедневно за кучетата на МВР Несебър. По едни част на ден отнема на Стоянов, за да тренира едно от кучетата.

В акцията по залавянето на крадците кучетата ще се използват предимно през нощта.

Валентин Стоянов, старши полицай и водач на служебно куче: В тъмната част на деня е много трудно човек със зрение да види нарушител, крадец. Докато служебното куче го усеща по мирис, по други негови сетива и прости ни предупреждава. Това е много голяма помощ за нас.

Районното управление на МВР в Несебър разполага с девет елитни и породисти кучета, още толкова се очаква да пристигнат в началото на сезона, заедно с командированите полицаи от вътрешността на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж от село Ресен се грижи за над 500 животни
Мъж от село Ресен се грижи за над 500 животни
41 деца от Варна са осиновени през миналата година
41 деца от Варна са осиновени през миналата година