НОВИНИ

Обвинението срещу кмета на "Младост" се основава на данни от СРС-та

Днес прокуратурата решава дали да бъде поискан постоянен арест за кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и за останалите двама задържани. Ръководителят на специализираната Иван Гешев каза за БНТ, че са събрани достатъчно доказателства преди да се пристъпи към ареста на Иванчева. А адвокатите Иво Найденов и Людмил Рангелов определиха ареста като ненужно зрелищен.

bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 19.04.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Според ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев, обвинението срещу кмета на Младост се основава на специални разузнавателни средства и е трудно да се повярва на защитната теза, че парите може да са подхвърлени.

Иван Гешев - ръководител на специализираната прокуратура: Несериозно е да се твърди, че някой подхвърля 70 000 евро като изключим това, целия процес е документиран със СРС.

Десислава Иванчева престоя повече от 4 часа с белезници на кръстовище в центъра на София в час пик и това предизвика противоречиви коментари.

Иван Гешев - ръководител на специализираната прокуратура: Няма процедура за вземане на подкуп. Ние сме предприели действия по задържане, за да не загубим парите. спряхме ги в първия момент, в който успяхме да ги задържим и бяхме сигурни, че са взели парите.
;

Според адвокатите Иво Найденов и Людмил Рангелов е било възможно да се избере друго място и за задържането на Иванчева, както и за броенето на банкнотите.

Иво Найденов - адвокат: Броенето на въпросните пари да става на друго място. Да става и в присъствието на защитника на задържаното лице. Не е било необходимо да се стои на булеварда и да правим кино.
Людмил Рангелов - адвокат: Поставянето на белезници е една изключителна мярка. И изглежда несериозно. Това е едно вещество, което много трайно прониква във кожата и много трудно се изчиства.

Заради пълното съдействие на посредника, който е направил самопризнания, е възможно той да бъде освободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дадоха ход на делото за взривовете край Петолъчката
Дадоха ход на делото за взривовете край Петолъчката
България и още 15 страни от ЕС ще работят за европейски суперкомпютър
България и още 15 страни от ЕС ще работят за европейски суперкомпютър