НОВИНИ

Обвинения на двамата мъже, задържани в Марсилия за подготовка на атентат

Двамата мъже, заподозрени в подготовката на атентат в разгара на кампанията за президентските избори във Франция, получиха днес обвинения и бяха поставени под стража, съобщи Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:49, 23.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
обвинения двамата мъже задържани марсилия подготовка атентат

23-годишният Клеман Баур и 29-годишният Махиедин Мерабет бяха обвинени в терористична дейност, подготовка на едно или повече престъпления, включващи посегателство срещу хора, в придобиване, притежание и превоз на оръжия и експлозиви, съобщи прокуратурата в Париж. Те са поставени временно под стража.

През последните пет дни в ареста "Мерабет се възползва от правото си да мълчи пред разпитващите. Баур говори малко повече. Но и двамата отричат да са планирали действия, включващи насилие", каза близък до разследването източник.

Двамата бяха арестувани във вторник в Марсилия. В наетия от Баур апартамент бяха открити автомат, два пистолета, боеприпаси, три килограма експлозиви и самоделна граната. На стената е имало окачена карта на Марсилия, което навежда на мисълта, че са щели да извършат нападение в града или околностите му. Източникът на АФП обаче казва, че на този етап разследващите не са установили каква е щяла да бъде мишената им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Франсоа Фийон призова избирателите си да гласуват за Макрон
И Франсоа Фийон призова избирателите си да гласуват за Макрон
Бернар Казньов и Беноа Амон призоваха французите да гласуват за Макрон
Бернар Казньов и Беноа Амон призоваха французите да гласуват за Макрон