НОВИНИ

Издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов се е самоубил

МВР е открило тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Румен Ангелов. По първоначали данни на полицията той се е самоубил. Има информация, че това е станало с малокалибрено оръжие. Трупът на убиеца е открит в Луково близо до вилата, в която е пребивавал за последно. Oчаква се официaлно изявление на главния секретар на МВР Младен Маринов и шефа на столичната полиция в 17.30 часа.

издирваният шесторното убийство росен ангелов самоубил
bnt avatar logo
от БНТ
16:33, 07.01.2018
6177
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Убийствата в Нови Искър са били извършени в Новогодишната нощ.

Телата на убитите бяха намерени на 2 януари - Неделчо Юнаков, на неговия 20-годишен син Георги на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) - Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е кучето, което също е било убито.

Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.

Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година - година и половина, преселило се там от кв. „Младост” в София.

;

Ангелов се издирва вече шести ден при безпрецедентна операция на МВР и военните. Тя се провеждаше в района на Нови Искър, Луково и Владо Тричков. 56-годишният Ангелов официално беше обвинен за убийствата, но задочно.

Разследващите са категорични, че извършителят на убийството е Росен Ангелов, като се позовават на криминалистични изследвания, ДНК експертизи и много свидетелски показания.

Той е описван като изключително опасен и склонен към насилие. Има три присъди - за кражба, изнасилване и блудство с малолетна, като при последната присъда от 2009 г. е успял да избяга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Желязната църква „Свети Стефан” е с архитектура без аналог в света
Желязната църква „Свети Стефан” е с архитектура без аналог в света
Съдът остави в ареста двамата младежи, взривили банкомат в София
Съдът остави в ареста двамата младежи, взривили банкомат в София