НОВИНИ

Обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин направи пълни самопризнания

Задържаният за жестокото убийство на 7-годишната Кристин в сливенското село Сотиря - Мартин Трифонов, е направил пълни самопризнания пред служебния си защитник. Категорично е потвърдено от ДНК-пробата, че 21-годишният мъж е извършител на тежкото престъпление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Сливен.Още информация за разследването вижте от прякото включване на Румяна Стефанова.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
20:18, 18.08.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Пълни самопризнания пред служебния си защитник е направил задържаният за зверското убийство на малкото момиченце от Сотиря, съобщи Окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Пред адвоката Мартин Трифонов обяснил, че е употребил алкохол и енергийни напитки преди да извърши престъплението. Категорично е потвърдено от ДНК пробата, че 21-годишният мъж е извършител на деянието.

Утре сутринта към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК-профила на заподозрения. В понеделник ще се реши дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав.

На Мартин Трифонов са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство.

След залавянето му в петък следобед заподозреният за убийството е настанен в Сливенската болница "Иван Селимински" с огнестрелни рани и счупване на костите на краката. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, адекватен е, потвърди окръжният прокурор на Сливен.

Утре в Сливен е обявен ден на траур, а вечерта от 17 ч пред община Сливен ще се проведе бдение в памет на малката Кристин Георгиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли връзка между кокаина в кашоните с банани и изплувалия на плаж край Варна?
Има ли връзка между кокаина в кашоните с банани и изплувалия на плаж край Варна?
Овладян е пожарът в Искърското дефиле до село Реброво
Овладян е пожарът в Искърското дефиле до село Реброво