НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на 8-те задържани за наркоразпространение в Бургас

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Бургас и Поморие. Те са задържани на 17 октомври 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ОДМВР-Бургас и Специализираната прокуратура.

повдигнаха обвинения задържани наркоразпространение бургас
bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 18.10.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2017 г. Освен с разпространение на наркотици в региона, е имала намерение да овладее и производството на марихуана. При извършените процесуално-следствени действия е намерена и иззета инсталация за отглеждане на канабис.

Участници в групата често са използвали и насилствени действия, най-вече по отношение на некоректни улични дилъри, работещи за престъпната структура. Жестоко били малтретирани дори непълнолетни лица, които отказвали да станат разпространители, с цел да бъдат принудени.

При задържането на участниците, у голяма част от тях са намерени различни количества марихуана и амфетамини за разпространение. С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на седем от обвинените за участие в групата е наложено задържане до 72 часа. На 19 октомври 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на всеки от тях. На един от обвинените е наложена „Парична гаранция“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киев осъмна с палатков лагер пред Върховната Рада
Киев осъмна с палатков лагер пред Върховната Рада
Край Плиска откриха матрица за фалшиви монети от Средновековието
Край Плиска откриха матрица за фалшиви монети от Средновековието