Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Бургас и Поморие. Те са задържани на 17 октомври 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ОДМВР-Бургас и Специализираната прокуратура.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2017 г. Освен с разпространение на наркотици в региона, е имала намерение да овладее и производството на марихуана. При извършените процесуално-следствени действия е намерена и иззета инсталация за отглеждане на канабис.

Участници в групата често са използвали и насилствени действия, най-вече по отношение на некоректни улични дилъри, работещи за престъпната структура. Жестоко били малтретирани дори непълнолетни лица, които отказвали да станат разпространители, с цел да бъдат принудени.

При задържането на участниците, у голяма част от тях са намерени различни количества марихуана и амфетамини за разпространение. С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на седем от обвинените за участие в групата е наложено задържане до 72 часа. На 19 октомври 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на всеки от тях. На един от обвинените е наложена „Парична гаранция“.

​12 души са задържани при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас

​12 души са задържани при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас

Това съобщи за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разследването е срещу организирана престъпна група, разпространявала наркотици в...