НОВИНИ

Обвиниха бившия ректор на Медицинския университет в София

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митов и бившия главен секретар на учебното заведение Алексей Алексеев. Всеки от тях ще отговаря пред съда по три обвинения, съобщиха от държавното обвинение. На Митев е определена гаранция 15 хиляди лева, а на Алексеев - 5 хиляди лева.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:56, 01.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ваньо Митев ще бъде съден за безстопанственост, неизгодна сделка и затова, че е допуснал подчиненият му главен секретар Алексей Алексеев да извърши престъпление по служба. Общо щетите, за които двамата са обвинени, са близо един милион и 400 хиляди лева.

По-голямата част от тях са несъбрани такси от чужди студенти, които, според обвинението, неправомерно са били записани държавна поръчка. В делото влизат още купуване на високопроходим автомобил, плащане за рекламна кампания в Лондон, както и излишни, според прокуратурата, договори с адвокати, консултанти и научноизследователски организации.

Емилия Русинова - градски прокурор на София: "Както знаете делото беше образувано по одит на МОН. По делото са разпитани множество свидетел изготвени са експертизи, наблюдаващите прокурори са преценили, че доказателствата са достатъчни и делото днес беше внесено в СГС".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мурсалският чай е забранен за бране и през тази година
Мурсалският чай е забранен за бране и през тази година
Мартеница във формата на сърце подредиха деца във Видин
Мартеница във формата на сърце подредиха деца във Видин