НОВИНИ

Обвиниха "Фиат Крайслер" за измами за отделените вредни емисии

Агенцията за защита на околната среда на САЩ обвини "Фиат Крайслер" в манипулиране на данните за отделяните вредни емисии на негови дизелови коли. Агенцията засили контрола върху емисиите на производителите, след като компанията "Фолксваген" призна, че е манипулирала емисиите на половин милион автомобила в САЩ.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:45, 12.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Концернът "Фиат Крайслер" е обвинен в използване на манипулиращ софтуер, чрез който се отделят повече от разрешените дизелови емисии в над 100 000 пикапа и джипове, продавани в САЩ от 2014 г. Това нарушава закона за чистотата на въздуха, посочват от Агенцията за защита на околната среда.

След тази новина акциите на концерна на борсата в Милано поевтиняха с 16 на 100. От месеци дизеловите автомобили на "Фиат Крайслер" за продажба в САЩ през тази година не се сертифицират, но там се продават моделите от 2016-а.

Агенцията за околната среда проучва дизеловите коли след историята с "Фолксваген". Вчера германският концерн се призна за виновен по три обвинения във връзка със скандала за манипулиране на тестове за вредните газове. "Фолксваген" ще плати 4 млрд. и 300 млн. долара. най-голямата глоба за автомобилна компания в историята на Съединените щати. Ако вината на "Фиат Крайслер" бъде доказана, той може да се изправи пред глоби до 44 000 долара на автомобил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус с работници и няколко автомобила бяха блокирани в преспите край Омуртаг
Автобус с работници и няколко автомобила бяха блокирани в преспите край Омуртаг
Актуална информация за състоянието на пътища към 22:00 ч.
Актуална информация за състоянието на пътища към 22:00 ч.