Районна прокуратура – Своге привлече обвиняем за палежа на иглолистна гора в с. Реброво, съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Своге

Около 13:40 ч. на 20.08.2019 г., в с. Реброво, община Своге, махала „Ямата“, е запалено имущество със значителна стойност – тревни площи и иглолистна гора, собственост на Държавно горско стопанство – Своге. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието. Засегнатият имот е с площ 40 декара и обем от 720 куб. м. дърва – бор.

В хода на разследването е установен извършителят на престъпното деяние – С.К. Той е задържан и му е повдигнато обвинение за непредумишлен палеж.

Продължава разследване и по друго досъдебно производство, водено от Районна прокуратура – Своге, относно запалени на 18.08.2019 г. необработваеми тревни площи и храсна растителност в махала „Голяма поляна“ в с. Реброво. Имуществото също е собственост на ДГС – Своге. Към настоящия момент по това дело няма привлечени в качеството на обвиняеми лица.

Отново пламна гората над Реброво, спешно се търсят дорбоволци

Отново пламна гората над Реброво, спешно се търсят дорбоволци

Между селата Владо Тричков и Реброво отново е избухнал горски пожар. Пламъците са обхванали сухи трети и дървета. Кметовете на двете села спешно търся...