Нападателят, който блъсна минувачи край джамия в Лондон, е на 47 години, баща на две деца. Семейството му е в шок от случилото се. Мъжът няма криминално минало и не е известен на полицията.

© БТА

- Можеше да нападне нас. Веднъж мъжът ми се опита да говори с него, предложи му храна, но той отказа. Но никога не сме мислили, че е расист или че може да напрaви нещо подобно.

Дарън често предизвиквал скандали, а наскоро бил изхвърлен от кръчма, защото обиждал мюсюлмани и се кълнял, че щe ги убие. Мъжът е задържан по подозрение за "поръчителство, подготвяне или подстрекаване към тероризъм, включително опит за убийство."

Той вряза бус в хора, които се опитвали да помогнат на припаднал край джамията човек. При нападението бяха ранени 11 души. По-късно почина припадналият. Засега не е ясно дали смъртта му има връзка с нападението. Предполага се, че Осбърн наел буса в Уелс. След атаката кметът на Лондон нареди да бъде засилено полицейското присъствие в районите с мюсюлманско население.

47-годишният Дарън Озбърн е нападателят пред джамията в Лондон

47-годишният Дарън Озбърн е нападателят пред джамията в Лондон

Дарън Озбърн от Кардиф на 47 години, женен, с четири деца - това е мъжът, който снощи се вряза с ван в излизащи от джамия в района Финсбъри парк в Ло...