НОВИНИ

Обвиняемият за убийството на Георги остава в ареста

Йоан Матев - обвиняемият за убийството на 15-годишния Георги през 2015-та година остава в ареста. Софийският градски съд не уважи молбата му за по-лека мярка. Това е втори опит на Матев да бъде пуснат под домашен арест или с мярка подписка. Георги бе прободен с нож на 2 юни на пейка в Борисовата градина. Матев бе заловен година по-късно, през която драстично промени външния си вид.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:48, 09.10.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Въпреки че Матев е в ареста повече от седем месеца, съдът бе категоричен, че няма да промени мярката му задържане под стража. Има опасност той да се укрие или извърши ново престъпление, а събраните до момента доказателства сочат, че именно той е извършител на убийството.

Съдията подчерта, че Георги е убит по особено мъчителен начин. Изпитвал е болка и е осъзнавал какво се случва. Според защитата на Матев уликите са косвени, а по ножа не са открити следи от кръв или отпечатъци.

Драгомир Янчев - прокурор: Възможно е да не са оставени следи или следите да са размити, размазани или изчезнали във времето. Това не е проблем за нас.

БНТ: Другите доказателства?

Драгомир Янчев - прокурор: Достатъчно са, според мен са достатъчно.

Защитата обяви, че разследването нарочно се бави и поиска на Матев да бъде определена минимална парична гаранция, защото не работи и няма доходи. Тъй като по време на извършване на престъплението той е бил непълнолетен, законът предвижда между 5 и 12 години затвор. Мярката може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири села в община Долни чифлик са на воден режим
Четири села в община Долни чифлик са на воден режим
Недостиг на места в детските градини в район „Южен в Пловдив
Недостиг на места в детските градини в район „Южен" в Пловдив