Мярката за неотклонение "задържане под стража" на арестувания за убийството на 7-годишното момиченце от сливенското село Сотиря не е обжалвана в обявения за това тридневен срок, каза окръжният прокурор на Сливен. Преди дни заподозреният Мартин Трифонов направи пълни самопризнания. Той остава в болницата под засилена полицейска охрана.

Сливен

По време на откриването на нов арест в Сливенския затвор, заместник-министърът на правосъдието коментира идеята за преразглеждане на законодателството заради възможността за намаляване на тежките наказания.

Проф. Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието: Една такава идея е разумна. Тя би следвало да бъде обсъдена. Даже аз лично имам в много голяма степен увереност, че тя ще бъде приета. Това зависи изключително от законодателната власт. Има големи проблеми свързани с тази сфера на обществения ред и сигурност, които трябва да бъдат решавани.
Заподозреният за убийството на детето в Сотиря е оставен в болничния арест

Заподозреният за убийството на детето в Сотиря е оставен в болничния арест

Обвиненият в убийството на Кристин от Сотиря остава за постоянно в ареста. Това стана ясно на изнесено закрито заседание в сливенската болница, където...