Една обява в социалните мрежи предизвика възмущение. Баща продава за булка 12-годишната си дъщеря за 100 хиляди евро. Социалните служби в русенското село Ветово, откъдето е семейство, се самосезираха, а обявата за продажбата беше свалена от Фейсбук.

Ветово

Оказва се, че 12-годишното момиче Клеопатра само е пуснало снимката си в социалните мрежи за забавление. То отскоро разполагало със собствен телефон и сега се учело да борави с него. Родителите ѝ обаче не са я спрели и през цялото време са знаели какво публикува в интернет. Баща ѝ вече има своя версия как се е стигнало до тук.

Добри Паскалев: Момичето искаше да пусне едни ски за 200 лева, обаче нещо е сбъркала копчетата и това е... - Това с купуването и продаването на момичета при вас прието ли е? - Ами, то много хора от ромите са си продали дъщерите. Ама ние ще чакаме да завърши. - А надявате ли се един ден и Клеопатра да продадете? - Не... Аз искам да изкара в Русе за медицинска сестра.

Социалните служби във Ветово също са направили собствено проучване и вече са набелязали мерки за работа с детето. Те казват, че семейството им е добре познато, защото в него има и 4-годишно момиченце с увреждания.

Яница Рачева - директор на дирекция "Социално подпомагане" - Ветово: Детето ще бъде насочено да ползва социална услуга на територията на общината и с него ще работи психолог, който е назначен и социален работник.

Клеопатра живее в един от крайните квартали на Ветово, а къщата на семейството е от 2 стаи. Тя е в пети клас, но често отсъства от училище. Утре трябва да бъде в класната стая, но се страхува да отиде, защото се опасява, че съучениците и ще и се подиграват.