НОВИНИ

Обявен е червен код за обилен снеговалеж в областите Смолян и Кърджали

За влошаване на метеорологичните условия тази нощ предупреждават синоптиците. От Агенция "Пътна инфраструктура" съветват шофьорите да бъдат внимателни и да не предприемат пътувания, ако те не са наложителни. Прогнозите за най-силен снеговалеж са в Северна и Западна България. Вижте прякото включване на Ирина Николова.

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 25.02.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

За момента ситуацията в Благоевградска област е спокойна, всички пътища са проходими. Няма затворени участъци. През деня на места преваляваше сняг, но снежната покрива не успя да са задържи. От пътната агенция информираха, че над 3 000 машини са в готовност в цялата страна да почистват участъците, където вали сняг.

При рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните автомобили, ако се наложи трафикът може да бъде спрян изцяло. Очаква се снежната покрива на места в планините да достига до 30 сантиметра. От полицията съветват да се избират първокласни пътища.

Отворен за всички автомобили е проходът "Предел". Въпреки това шофьорите трябва да бъдат подготвени за зимни условия, тъй като е възможно на места да има заледявания.

Нормална е обстановката в Смолянска област. Навсякъде вали слаб сняг, но републиканските пътища се почистват и опесъчават. Почистен е и проходът "Шипка". От поддържащата фирма са осигурили дежурни екипи и машини, които да почистват пътя. В Русенския регион днес температурите паднаха до минус 5 градуса, духаше и силен вятър.

Всички пътища са отворени. В София над 100 снегопочистващи машини са на терен и обработват улиците и булевардите, по които се движи градския транспорт, опасни и стръмни участъци, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път. В район Триадцица се използват нови машини за почистване на велоалеи и тротоари. Те са по-малки и щадят инфраструктурата.

Във Варна, Шумен и Бургас обстановката също е спокойна. Върбишкият проход остава затворен за всички видове превозни средства, Ришкият, Котленският и Айтоскиятса са отворени.

Очакванията на синоптиците са през следващото денонощие обстановката в страната да се усложни и температурите да паднат. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Затова в цялата страна утре е обявен оранжев код. В областите Смолян и Кърджали се очаква да има виелици и снегонавявания, там е обявен и червен код. Очаква се през следващата седмица температурите да продължат да се понижават и да достигнат до - 14 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха незаконна канализация, замърсявала Офицерския плаж във Варна
Откриха незаконна канализация, замърсявала Офицерския плаж във Варна
Жълт код за опасно време на Балканите и в редица европейски държави
Жълт код за опасно време на Балканите и в редица европейски държави