НОВИНИ

Обявено е отново бедствено положение в община Харманли заради нов горски пожар

Нов голям горски пожар избухна на територията на община Харманли следобед, а сваленото в 15 часа бедствено положение бе подновено и отново и е в сила от 17 часа днес със заповед на кмета на общината Мария Киркова, съобщи пресаташето на администрацията Дарина Стаматова.

обявено отново бедствено положение община харманли заради нов горски пожар
bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 22.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Стихията бушува източно от село Остър камък. Пламъците са прехвърлили пътя от Харманли за Маджарово, който е затворен заради гъст дим и слаба видимост. Фронтът на огъня се движи в посока селата Иваново, Надежден и Лешниково. Пожарът е върхов в боров масив и широколистна гора, засегнати са треви и ниска растителност, а силният вятър утежнява обстановката, уточни Стаматова.

Към района са насочени 8 противопожарни автомобила с екипите им. На терен вече е кметът на Харманли Мария Киркова, а областният управител Станислав Дечев също пътува към мястото, уточниха от областния кризисен щаб. Пренасочва се техника от потушените по-рано огнища край селата Овчарово и Дрипчево, където 50 000 декара бяха унищожени от миналата събота следобед досега.

От областната администрация обещават повече информация по-късно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахват опасна ограда след сигнал на БНТ 2
Премахват опасна ограда след сигнал на БНТ 2
Собственикът на Еделвайс 0707 е оттеглил жалбата си срещу домашния арест
Собственикът на "Еделвайс 0707" е оттеглил жалбата си срещу домашния арест