НОВИНИ

Обявиха топ 50 на най-добрите ресторанти в света за 2019 г.

На церемония в Сингапур бяха обявени 50-те най-добри ресторанти в света за 2019-та година. За първи път френски ресторант застана начело на престижната класация, която се прави от 18 години.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:18, 26.06.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Ресторант "Миразюр" е най-добрият в света. Намира се във френския град Мантон и е известен не само с неповторимата си гледка към Лазурния бряг, но и със своя шеф-готвач.

Аржентинецът Мауро Колагреко притежава три звезди "Мишлен", като третата му беше присъдена в началото на тази година. Сега неговият ресторант се изкачи на върха, измествайки миналогодишният победител - италианският "Остерия Франческана", който също е с три звезди "Мишлен".

Менюто във френския ресторант е вдъхновено от морето и включва кулинарни шедьоври, като например солено цвекло от градината на ресторанта с крем от хайвер.

Шеф Мауро Колагреко: Невероятно! Нямам думи да го опиша! Ние виждаме нещата така - да работим с любов и да сме щастливи с работата си.

Мексиканката Даниела Сото-Инес беше отличена като най-добрата жена шеф-готвач.

Даниела Сото-Инес, шеф-готвач: Като мексиканска жена и ръководител на разнообразен екип, вярвам, че всеки ден, с всяко ястие и всеки гост можем да се борим срещу невежеството и предразсъдъците, според които щастието и мечтите ни нямат значение. Но ние можем да ги осъществим.

На второ място в класацията за 2019-та е датският ресторант "Нома", а в първата десетка попадат още един френски ресторант, три испански, два от Перу и един от Тайланд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови протести в Хонконг преди срещата на Г-20
Масови протести в Хонконг преди срещата на Г-20
Представят доклад за убийството на Хашоги в Съвета по правата на човека в Женева
Представят доклад за убийството на Хашоги в Съвета по правата на човека в Женева