Норвежките власти съобщиха, че са се отказали от надеждата да намерят живи четирима скиори, след като били пометени от лавина преди два дни. За скиорите, трима финландци и шведка, беше съобщено, че са изчезнали от техен приятел в сряда около 16 ч. в Тамокдален в окръг Тромс, Северна Норвегия.

© БТА

Лошото време в региона усложни претърсването, но спасителният екип с хеликоптер в петък откри два транспондерни сигнала в района, където е имало лавина.

"Това потвърждава нашето предположение, че изчезналите са били пометени от лавината", заяви комисарят на полицията Тромс Астрид Нилсен. "Не смятаме, че е възможно някой от четирите да е оцелял", каза тя, отбелязвайки, че от лавината са минали почти два дни.

Доктор Мадс Гилбърт от Университетската болница в Северна Норвегия подчерта, че шансовете за оцеляване в такива случаи могат да се измерват с "минути, а не с часове". Норвежката полиция не разкрива самоличността на четиримата граждани.

​Четирима скиори са в неизвестност след падане на лавина в Северна Норвегия

​Четирима скиори са в неизвестност след падане на лавина в Северна Норвегия

Норвежките власти съобщиха, че четирима души от Швеция и Финландия са в неизвестност след падането на лавина в Северна Норвегия, предаде Асошиейтед пр...

© БТА