НОВИНИ

Обявиха жълт код за София заради ниски температури

В София днес е обявен жълт код заради ниски температури. Това заяви за БНТ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Към 8.00 часа тази сутрин градусите в столицата бяха минус 17, минус 15, като максималната температура за деня се очаква да е минус 1. Жълт код е обявен в общо 9 области в страната.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
09:29, 12.01.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
обявиха жълт код софия заради ниски температури

Предупреждението за ниски температури важи още за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област, Перник и Кюстендил.

Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич и Бургас.

От Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават, че с наличната снежна покривка и вятъра ще има условия за навявания.

За 4 области в страната е обявен и жълт код за сняг и поледици. Това са областите Добрич, Шумен, Варна и Бургас. В тези области до сутринта все още ще има снеговалежи. През деня вятърът ще бъде до силен, все още ще има условия за снегонавявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да се движими по леда с финес
Как да се движими по леда с финес
Ще има ли по-тежки санкции за безразсъдните шофьори?
Ще има ли по-тежки санкции за безразсъдните шофьори?