19 души са задържани при акцията на специализираната Прокуратура и ГДБОП в Бургас. Соченият за ръководител на престъпната група Димитър Желязков - Митьо Очите не е арестуван, защото е напуснал страната и е обявен за издирване.

Гешев уточни, че са имали данни, че Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията, за да няма изтичане на информация

Иван Гешев - зам. - главен прокурор: Делото ще излезе много интересно, защото се намират интересни доказателства, казусите са интересни. Става въпрос за една мащабна организирана престъпна дейност, според мен. Ще има обвинения, ако няма и в момента вече повдигнати, за палежи. Включително има и лица, които ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършени палежи на различни обекти-недвижима собственост основно, включително и коли. А тази група се ползва с влияние и в страната.

Прокурор Гешев не съобщи имената на задържаните и детайли по операцията, за да не попречи на разследването. Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната. Припомняме, че несебърският бос Димитър Желязков излежа 4 години в затвора след обвинения за пране на пари.

Задържаните в Бургас са част от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите

Задържаните в Бургас са част от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите

Полицейска акция в Бургас - задържана е организирана престъпна група. Според източници на "По света и у нас" задържаните са част от групата на Димитър...