НОВИНИ

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора, Видин и община Бобов дол

На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява грипна епидемия от сряда, 24.01.2018г. Грипна епидемия е обявена и в община Бобов дол, считано от 24.01.2018 г. , съобщиха от здравното министерство.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:50, 23.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора, Видин и община Бобов дол

От утре (24.01.2018 г.) до 26.01.2018 дните са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в гр. Дупница, едно учебно заведение в с. Невестино, община Невестино, както и в учебно заведение в с. Раждавица, община Кюстендил. Към настоящия момент информацията за отсъстващи поради заболяване ученици на територията на област Видин не дава основания за обявяване на грипна ваканция.

Считано от 24.01.2018г. е взето решение за възобновяване на учебните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки остават в сила.

До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хематологичен кабинет заработи в Комплексния онкологичен център в Русе
Хематологичен кабинет заработи в Комплексния онкологичен център в Русе
За и против спорната Истанбулска конвенция
"За" и "против" спорната Истанбулска конвенция