НОВИНИ

Обявяват номинациите за филмовите награди "Златен глобус"

Номинациите за 75-ите награди "Златен глобус" ще бъдат оповестени днес в Бевърли хилс, с което за пръв път ще бъдат определени фаворитите за призове през холивудския награден сезон, откакто свързаният с продуцента Харви Уайнстийн скандал разтресе света на шоубизнеса, съобщи ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
10:41, 11.12.2017
Чете се за: 00:26 мин.
Още
обявяват номинациите филмовите награди златен глобус

Наградите "Златен глобус", връчени за пръв път през 1944 г., се присъждат от около 90 членове на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Отличията се присъждат в над 25 категории. Чрез тях се почита най-доброто в телевизията и киното.

Трилърът за Втората световна война "Дюнкерк" на Кристофър Нолан, политическата драма "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг , "Формата на водата" на Гилермо дел Торо и "Лейди Бърд" се очаква да попаднат сред номинираните във филмовите категории.

Том Ханкс, Джеймс Франко, Мерил Стрийп, Сирша Ронан и Сали Хокинс пък са сред фаворитите в категориите за актьори и актриси. Наградите "Златен глобус", за които се смята, че посочват потенциални кандидати за "Оскар"-и, ще бъдат връчени на церемония на 7 януари следващата година. Водещ ще е комикът Сет Майерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху: Решението на Тръмп за Ерусалим не е заплаха за мира
Нетаняху: Решението на Тръмп за Ерусалим не е заплаха за мира
Стотици румънци са блокирани на летище в Лондон заради снеговалеж
Стотици румънци са блокирани на летище в Лондон заради снеговалеж