НОВИНИ

Обявяват обществена поръчка за сайта на председателството на ЕС​ до края на юли

Обществената поръчка за официалния сайт на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде обявена до края на юли месец.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:48, 02.07.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
обявяват обществена поръчка сайта председателството ес​ края юли

Това ще стане по всички изисквания на закона и с цялата задължителна и необходима публичност, заявиха днес от министерството на Лиляна Павлова.

От подчиненото на Павлова министерство категорично не са съгласни с твърдения, че сайтът на Българското председателство няма версия на английски език.

„Не може да има версия на какъвто и да било език, тъй като въобще не е стартирала процедурата за изграждането на официалния сайт на председателството”, заявиха оттам.

В момента функционира официална страница на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, на която може да бъде открита цялата информация за дейността на екипа на министерството. Традиционно официалните портали на ротационните председателства на Съвета на ЕС се активират до месец преди старта на председателството. Така направиха и естонците, поясняват още от министерството.

„Както при всички останали официални портали, така и изграждането на българския ще бъде съгласувано с Генералния секретариат на Съвета, тъй като има задължителни изисквания. Пак с Генералния секретариат ще бъде съгласувано и заданието за официалния портал на Българското председателство”.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям клон падна на улица близо до градинка в столичния квартал Иван Вазов
Голям клон падна на улица близо до градинка в столичния квартал "Иван Вазов"
Пожар в незавършен жилищен комплекс в Лондон
Пожар в незавършен жилищен комплекс в Лондон