НОВИНИ

Очаква ни по-топъл февруари

Най-ниските температури през февруари в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса, а най-високите - между 16 и 21 градуса, съобщи за БТА Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:12, 29.01.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още
очаква топъл февруари

Тя отбеляза, че средната месечна температура за февруари в Северна България и по високите полета е от минус 1 до 1 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса.

Очаква се средната февруарска температура да бъде над нормата, а сумата на валежите през месеца да е около и под нормата.

Обичайно за февруари, динамиката на атмосферата ще бъде повишена и ще има чести промени на времето, без да се образува съществена трайна снежна покривка в равнините, прогнозира метеорологът.

В началото на месеца ще бъде топло, с променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Около средата на първото десетдневие на места ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, последвани от понижение на температурите.

През втората половина от десетдневието отново ще бъде променливо, с температури близки и по-високи от обичайните. Вероятност за превалявания ще има и към края на десетдневието.

През второто десетдневие вероятността за превалявания е по-голяма, но те ще бъдат на места и ще са предимно слаби и краткотрайни. През първата половина от десетдневието, когато и температурите ще са сравнително високи, ще превалява предимно дъжд. Към средата на десетдневието се очаква застудяване и в Северна България, и по високите полета на Западна България, ще има и сняг.

През третото десетдневие на февруари температурите ще бъдат близки до обичайните. Времето ще остане променливо, с условия и за превалявания - от дъжд и от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приказка от Владивосток: Дружбата между козел и тигър
Приказка от Владивосток: Дружбата между козел и тигър
Румяна Бъчварова организира среща със синдикални организации в сектор Сигурност
Румяна Бъчварова организира среща със синдикални организации в сектор Сигурност