НОВИНИ

Очаква ни слънчев и топъл последен ден на април

През нощта ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса. Утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, по-ниски в източните райони.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
14:34, 29.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
очаква слънчев топъл последен ден април

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 17-20 градуса. Температурата на морската вода е 14-18. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над масивите в Западна България, където на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19, на 2000 метра - около 12 градуса.

И през следващите дни ще се задържи предимно слънчево и, в по-голямата част от страната, без съществени валежи. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България. На отделни места там ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток, слаб до умерен. Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 25-30 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Специалисти разработиха нов метод за ранна диагностика на рак на гърдата
​Специалисти разработиха нов метод за ранна диагностика на рак на гърдата
​Близо 30 000 турски лалета на фестивала на лалето в Швейцария
​Близо 30 000 турски лалета на фестивала на лалето в Швейцария